Min blogg, mitt liv, mitt val!

Innan jag skaffade den här bloggen hade jag en annan, med ett speciellt tema. Temat på bloggen var männen i mitt liv. Det var en riktigt rolig blogg och jag önskar att jag kunde ha fortsatt skriva den. Det enda som var lite små trisst med den var att jag var anonym. Jag önskar nästan att jag hade vågat skriva att det var jag. För jag stod för allt jag srkev och gjorde. Men jag var rädd att det skulle komma ut att jag hade en blogg där jag skrev om killar. Hur nördigt är inte det?! I varenda tjejs blogg kan man läsa om just sånt, men den jag skrev var lite mer vågad. Men och?! Jag var singel och dejtade, det är inte konstigt!  Ska man inte kunna vara ärlig? Jag har funderat på varför jag inte skrev just som det var, att det var jag, men har bara kommit på en sak. Jag var rädd för vad folk skulle tycka om mig. Varför? Det är ju jag. Jag är sån. Jag älskar att synas och göra oväntade saker, så varför inte bara vara ärlig. Jag tänker inte säga att "men från och med nu kommer jag inte bry mig om vad andra tycker" för det gör jag. Men jag lovar mig själv att vara ärligare, och bry mig mindre.

PUSS!!
//Elin Kristina Sofia Salenstedt

Köttfärssås alá Elin

Har precis ätit fredags middag i sängen framför tvn, kan ju inte bli bättre :) Som jag tidigare i veckan skrev är jag bara så lycklig över att jag lagar mat igen. Tänkte att jag skulle dela med mig av mitt köttfärssås recept (som jag kom på medans jag lagade den ikväll).

Köttfärssås alá Elin

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g köttfärs
1 konservburk hela tomater
ca 1 msk tomatpuré
rött vin efter behag
2 tsk grönsaksbuljong
kryddning: salt, svartpeppar och timjan


Börja med att steka (nu vet inte jag om det ska stå fräsa eller vad det nu heter, kan ju inte kockspråk, så det blir Elinspråk) gul löken tills den börjar svettas lite, lägg då i den upphackade vitlöksklyftan. Låt dessa bli gula ihop och lägg sedan i köttfärsen. Krydda lite med salt och svartpeppar. När köttfärsen blivit ljus brun häll i de hela tomaterna och mosa ner dom. Blanda i tomatpurén, rödvinet och grönsaksbuljongen. Smaka av med timjan och mer salt och peppar om så behövs. Låt såsen puttra ca 10-15 minuter (när du är klar med alla ingredienser i såsen sätter du på pasta vattnet, då är köttfärssåsen klar samtidigt som pastan).

Goooood luck :)

Nu ska jag sova, är helt slut.
PUSS!!
//Elin

Matmatmat

JAG HAR BÖRJAT LAGA MAT IGEN!!!! Det är kul, jag har saknat det. Alla ni som känner mig vet varför jag inte lagat mat (jag hatar att städa=inte ok kök=omöjligt att laga mat), men nu är det rent och fint! Så idag gjorde jag en av mina "tar-vad-jag-har-i-kylen-pastasåser". It was gooood. Såklart. Och nu har jag en massa fisk hemma (handlade lite efter jobbet). Ska nog fixa lite fredagsmys och laga fisksoppa imorrn. Det är jag värld :) ÅH vad jag älskar att bo ensam just nu. Laga precis vad jag vill, när jag vill. Och snart kommer min lägenhet bli super mysig också! Tur att man har världens bästa pappa som hjälper till med heminredning.

Nu ska jag lyssna på Christina Aguilera på Spotify- LOVE IT!

PUSS!!
//Elin

Söndags mys

Jag har haft en riktigt bra dag idag. En perfekt ledig söndag. Jag har gått på stan, fikat, gått på bio och ätit middag :) Fast bion var faktiskt dålig. När jag var i Thailand läste jag "låt den rätta komma in" och jag blev helt kär i den. Men filmen var verkligen en flopp!

PUSS!

Mumma

I hela mitt liv har jag sagt, och erfarit, att jag är inkapabel att bli beroende av saker. Vissa har baar den genen. De blir beroende av ciggaretter, mat eller något annat. Men detta har inte hänt mig förän här om dagen. Jag är beroende av micronudlar. Dom är perfekta. Dom tar tre minuter, dom är galet goda och sjukt billiga!

Men nu ska jag käka mina nudlar och dra till genrepet :)

PUSS!!
//Elin

Födelsedagsfirande

I torsdags fyllde mamma år :) Nu är hon 50 år! I torsdags fyllde även pappa år :) Nu är han 44 år! Och igår fyllde farmor år :) Fast jag har ingen aning om hur gammal hon blev, dåligt barn barn, jag vet.

Eftersom mamma fyllde jämt blir det lite partaj ikväll så snart ska jag hoppa in i ducshen och sen dra till båten där festen ska hållas. Måste vara där för att rigga inför "släktbandet". Japp, vi har ett släktband och japp, vi ska spela ikväll. Släktbandet består av Johan (min låtsaspappa) på trummor, Joakim (min kusin) på gitarr, Håkan (min farbror), Magnus (vet inte riktigt hur vi är besläktade men han kallas alltid kusin-Magnus, så det är nog Johan och Håkans kusin) och sen jag som sångerska (detta varierar ibland, Håkan sjunger också). Det kommer bli skita bra ikväll. Jag är grymt taggad!

PUSS!
//Elin

Fötter till frukost?

Jag har fått sura och irriterade blickar när jag ibland sminkar mig på tunnelbanan. Detta tycker jag är super töntigt, självklart ska man kunna fixa sig lite på väg till jobbet- men, när man plötsligt bestämmer sig för att blotta fötterna har det gått för långt! Där sitter jag och lyssnar på min musik och plötsligt tar kvinnan mittemot mig av sig skorna och strumporna. Sen tar hon fram en kräm från väskan och börjar MASSERA IN SINA FÖTTER! VA?! När blev det okej att ha fotmassage på tuben- fy sjutton!

Nu ska jag sova.
Nattis!
PUSS!
//Elin

Två veckors ledighet

Nu har jag precis kommit hem från paradiset. Jag har sovit, solat, badat, ätit gott, druckit buckets, snorklat och träffat den mest underbara människan någonsin.

Ni får en lite mer detaljerad beskrivning lite senare. Men nu ska jag snart få mammas hemlagade köttbullar.

PUSS!!
//Lillis

RSS 2.0